You are currently viewing Bútorszállítás az üzletből és lakások között

Bútorszállítás az üzletből és lakások között

  • Post author:
  • Post category:Cikk

Az új bútorok vásárlása mérföldkő a családok életében. Egy új bútor azonban ellentétben a valódi mérföldkövekkel, nem marad ott, ahol megpillantottuk, ránk vár ugyanis a feladat, hogy hazavigyük. A bútorszállítás pedig általában az egyik legnagyobb kihívás a vásárláskor. Egyrészt a legtöbb cég kínál valamilyen bútorszállítás szolgáltatást, így nem kell azon aggódni, hogy a szekrény befér-e az autónkba vagy sem. Ez még akkor is nagyon hasznos tud lenni, ha csak egy könnyebbnek tűnő belvárosi címre kérjük a bútor megrendelést.

A legtöbb bútorszállítás az ország egész területére igénybe vehető, a kilométerek emelkedésével maximum a tarifa fog fentebb kúszni. Az esetek nagy részében a szállító cégek szakemberei igény szerint, ha van doboz a bútoron vagy annak lapjain, akkor azt eltávolítják, összeszerelik és még az elhelyezésben is segítenek nekünk. Az árufuvarozás pontos költségét a logisztikai központtól lévő távolságból tudjuk kiszámolni, általában a közúti áruszállítás tekintetében az ár attól nem változik jelentősen, hogy egy étkező szettet vagy kanapét szállíttatunk.

A szállítási útvonalon túl érdemes még megmérni az ajtókat és a lépcsőket, és meg kell győződni arról, hogy minden sarkon van elég hely. Egyes bútorok szétszedhetők, például az ágyak külön fejtámlával, láblécekkel és sínekkel. A hagyományos asztalosmunkával épített többi darabot azonban nem lehet lebontani.

Rakodás előtt mindenképp jelezzük a cég felé, ha van bármilyen nehezítő körülmény, ilyen például ha magánúton, beléptető kapus lakóparkban vagy szigeten élünk. Amennyiben időben megkapja a cég az információt, időben fel is tud rá készülni.

Bútorok pakolására azonban nemcsak azok kiszállításakor van igény, hanem költöztetés esetén is felmerül a kérdés, hogyan lesznek elszállítva a lakásban lévő darabok. Költöztetés Budapest egész területén például kiemelten egyszerű, viszont ha a költöztetés vidékről Budapestre történik, akkor sem kell megrémülni. Rengeteg költöztető cég dolgozik országos lefedettséggel, bárhol tudnak segíteni, hogy minél hamarabb és kényelmesebben beköltözzünk az új otthonunkba.