You are currently viewing Bútorszállítás a téli időszakban

Bútorszállítás a téli időszakban

  • Post author:
  • Post category:Cikk

A tavaszi és a nyári időjárás kiszámíthatóbbá teszi a költöztetés Budapest területén történő megtervezését és valljuk be a bútorszállítás is kényelmesebb 25 fokban, mint 15-ben, mégis szólnak érvek az őszi/téli költözés mellett.

A költöztető cég árait általában befolyásolja például, hogy mennyire vannak lefoglalva az időpontjaik, így a bútorszállítás díja akkor sokkal kevesebb, amikor kevésbé vannak betáblázva ezek a cégek. Ez pedig leginkább a késő ősztől kora tavaszig terjedő időszak. Tehát nemcsak, hogy könnyebb céget találni a bútorszállítás elvégzésére, de még pénzt is takarítunk meg, ha bevállaljuk a téli költözést. A professzionális költöztetők rengeteg tapasztalattal rendelkeznek és tudják, hogyan kell biztonságosan navigálni a hidegebb körülmények között.

A hidegebb időjárás és a kiszámíthatatlan „természeti erők, a hó és a jégeső miatt azonban érdemes kicsit rugalmasabban lenni és számolni az esetleges késésekkel.

A költöztetők mindig igyekeznek odafigyelni arra, hogy az árufuvarozás a lehető leggyorsabban megtörténjen, de a csúszós és veszélyes körülmények között elsőbbséget élvez, hogy az áruink biztonságosan eljussanak az úticélhoz.

Kétség sem fér hozzá, hogy a költöztetők meg akarnak felelni az elvárásainak, az utolsó dolog, amit szeretnének, hogy csalódást okozzanak bárkinek is. Súlyos viharok és útlezárások esetén viszont előfordulhat, hogy egy másik napra kell átütemezni a pakolást, hiszen az időjárási körülmények lehetetlenné teszik a költözés megtartását.

Minden téli költözésbe be kell építeni némi rugalmassággal, a decembertől márciusig tartó változékonyabb időjárási körülmények miatt.

A téli költözés során a legégetőbb biztonsági fenyegetést a hó és a jég jelenti. Egy széles, nehéz bútordarab mozgó kocsiján egy keskeny felhajtón való navigálása nyári körülmények között is elég kihívást jelent, nem is beszélve a jéggel borított és vastag hó által szűkített ösvényről.

Érdemes tehát bevállani a téli költözést, viszont kellő körültekintéssel megtervezni az eseményt, még szerencse, hogy ehhez semmilyen engedély nem kell!