Költöztetés Budapest

Költözne? Bízza szakemberekre a munkát!

Szolgáltatásaink

Költöztetés

Nemzetközi költöztetés

Bútorszállítás

Fuvarozás

Bútorok össze -és szétszerelése

Áruszállítás

Ügyfeleink véleménye

Tekintse meg HomeRun platformon szerzett, ellenőrzött valós értékeléseinket.
0 +
Ellenőrzött megbízás
0 +
Ellenőrzött értékelés
0 %
Elégedettség
Budapestről, vagy éppen Budapestre költözne?

árajánlatkérés

Telefon

0670/534-5855

E-mail

info@villamfuvar.hu

Gyors árajánlatkérés, precíz munka professzionális szakemberek által, kedvező áron.

árajánlat kérés menete

 1. Ön árajánlatot kér valamely szolgáltatásunkra e-mailen, űrlapon vagy telefonon keresztül
 2. Kollégánk felteszi Önnek a szükséges kérdéseket az árajánlat kiszámításához(mely szolgáltatásunkra van szüksége, honnan hova költözne, hány bútor, hány doboz stb.)
 3. Rövid időn belül visszahívjuk Önt az általunk kalkulált árajánlattal
 4. Dőljön hátra, és bízza ránk a nehezét!

árajánlatkérés űrlap

Kérjen árajánlatot költöztetés Budapest szolgáltatásunkra egyszerűen!

milyen információkra van szükségünk?

Annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb és legkedvezőbb árajánlatot tudjuk nyújtani Önnek, a lehető legtöbb információra van szükségünk az alábbi kérdésekben:

 • Mely szolgáltatásunkra volna szüksége? 
 • Mit volna szükséges szállítani?
 • A szállítandó termékek, bútorok jellege(pl. kanapé, mosógép, televízió, ágy, szekrény), ezen felül pedig a nagyobb bútorok kb. méretére van szükségünk
 • Szállítandó dobozok kb. mérete, illetve kb. mennyisége
 • Csak sofőrt autóval szeretne, vagy szüksége van rakodó munkásokra is?
 • Milyen időpontban szükséges?
 • Honnan-hova?
 • Hányadikról, hányadik emeletre, illetve lift elérhető?

Amennyiben bizonyos információk hiányoznak, úgy is kalkulálunk Önnek egy árajánlatot korábbi tapasztalatainkra támaszkodva.

Költöztetés Budapest

Cégünk vállal költöztetést, fuvarozást, áruszállítást Magyarország, illetve Európán belüli területeken. 

Ezekre a szavakra keresve is megtalálhat minket:

Költöztetés Budapesten

Budapest Költöztetés

Költöztetés Budapest Árak

Költöztető cég Budapest

Fuvarozás Budapest

Budapest Fuvarozás

Költöztető cégek Budapest

SOS költöztetés Budapest

Költöztetés Budapesten

Költöztetés Budapestről vidékre

Költöztetés vidékről Budapestre

Bútorszállítás Budapesten

Költöztetés Budapest

Cégünk több éves Magyarországi és nemzetközi költöztetés tapasztalatának köszönhetően Ön biztos lehet abban, hogy a szállítandó bútorokat a lehető legjobb szakemberekre bízza. Természetesen garanciát vállalunk a költöztetendő bútorokra, de fontos megjegyeznünk, hogy itt is vannak kivételek, mint például már egy eleve instabil, sérült bútor sértetlen eljuttatását nem tudjuk garantálni, ha már az úton való rázkódástól is szétesik, de nyilván ez magától értetődő. 

Költöztetés Budapesten

Költözzön akár Budapesten belül, Budapestről vidékre, vagy vidékről Budapestre, biztos lehet benne, hogy a megfelelő szakemberekre bízza bútorait.

Költözés Budapesten

A költözés nem mindig egyszerű dolog, kiváltképp Budapesten. Belegondolni is nehéz, hogy hány napot fog ez felemészteni, a munka mellett mikor jut rá idő, a bútorok megsérülhetnek, az emléktárgyak megrongálódhatnak, és hogy egyáltalán kit hívjunk segítségül. Mindennek tetejében, ha saját autóval vágunk neki, Budapesten a költözés során ott az üzemanyagköltség terhe, és a forgalommal megküzdeni sem egyszerű dolog, kiváltképp, ha valami kilóg az autó csomagtartójáról. A bérfurgon pedig ismeretlen és nagyméretű jármű, az utánfutóval tolatni pedig rémálom.

Mi tudjuk, milyen nehéz lehet ez, éppen ezért igyekszünk ebben segíteni.

Költöztetővel költözni a fővárosban bevett dolog, hiszen nemcsak számos nehézséget lehet kiküszöbölni ezáltal, ráadásul így másra hárul a cipekedés, az üzemanyag, a pakolás. Költöztetőként úgy vigyázunk kedvenc dolgaidra, mintha sajátunk lenne, épp ezért vállalunk garanciát is a költöztetendő bútorokra. Mindet különösen fontos, ha egy emeleten lévő lakásból vagy lakásba költözünk, netán Budapest belvárosáról van szó. Akárcsak egy szoba, akár lakás, akár iroda, akár családi házról is legyen szó, a költözés igenis lehet stresszmentes!

Kollégáink felkészültek a hatalmas szekrényrendszerek mozgatására, a budapesti forgalomban történő sérülésmentes szállításra kiváló műszaki állapotban lévő saját autóinkkal.

A költöztetés során Önnek csakis azzal kell foglalkoznia, hogy előkészítse a dobozokat, rámutasson a bútorokra, megadja a címet, és máris új helyükön tudhatja dolgait.

Mit költöztetünk?

Mindent. A költöztetés előtt felmérjük, milyen szolgáltatásra volna szüksége, mik a szállítandó bútorok. Így szó eshet szinte bármiről, a könyvespolcokról, kanapéról, mosógépről, ágyról, de akár hangszerről, kerékpárról, fűnyíróról, de akár komplett irodaházak berendezéseiről is. Ehhez hozzátársul természetesen a költöztetendő dobozok tömkelege is.

Miért költöztetővel költözzek?

Bár szinte magától értetődő a pakolás és cipekedés nehézsége, a bérautó, az időhiány, mégis számos olyan kérdés felmerül a költözés kapcsán, amire elsőre nem feltétlenül gondolunk. Budapesten például a parkolás egy külön művészet. Az élet olyan helyzeteket szülhet, hogy egy utca lezárásra kerül, vagy épp csak 200-300 méterrel arrébb lehet megállni az autóval. Ez gyakorlatilag a fordulók miatt akár 6-7 kilométernyi plusz gyaloglást is jelenthet Budapest utcáin egy-egy súlyosabb darabbal a kezünkben/vállunkon.

Az olyan lakóházak esetén, ahol emelet van, legyen az akár az elsőn is, a lépcsőzés és a lépcsőfordulókban manőverezés szintén óvatosságot kíván, ráadásul tucatnyi alkalommal. Tipikusan az ilyen esetekben történik meg pluszban az is, hogy egy doboz feladja a szolgálatot, vagy egy zsák kilyukad. Ezekben az esetekben sem kell a stresszel megküzdenie.

A költöztetővel megkímélhetjük magunkat az elképesztő felfordulástól, felesleges idegességtől, súlyos terhektől, és hatékonyan, gyorsan átmozoghatunk új otthonunkba.

Csak Budapesten költöztetünk?

Egyáltalán nem. Akármilyen furcsának is tűnik, a költöztetés egy szakma, és jobb szakemberekre bízni a fuvarozást, áruszállítást, költöztetést. A költözés Budapesten nehézkes folyamat, amit megkönnyítünk, de talán még komplikáltabb, ha Budapestről vidékre vagy vidékről Budapestre kell költözni. Az albérletbe, családi házba, lakásba, másik irodaházba történő átköltözés, ha nem egyazon városban történik, a jó műszaki állapotban lévő furgonok még fontosabbak. Az év 365 napján az ország egész területére költöztetünk akár sürgős dologról van szó, akár ráérősen szeretné intézni az ember a dolgot. Nagy tömegű, és nagy mennyiségű holmit átmozgatni Budapestről egy vidéki városba vagy faluba másféle precizitást, másféle felkészültséget igényel. Hosszú évek tapasztalataival rendelkezve felkészültek vagyunk a költöztetés olyan formáira is, amik hosszabb autóutakat, vagy autópályákat érintenek.

Nemzetközi költöztetés

Európa immár egy globális tér, ahol könnyen megeshet, hogy Magyarországról másik országba kell költözni, vagy éppenséggel egy másik európai országból kell Magyarországra. Nemzetközi tapasztalatunk szintén felvértezett minket, hogy sofőrjeink, rakodó munkásaink bármilyen időpontban rendelkezésre álljanak. A hosszú órák az autópályákon akár veszélyesek is lehetnek, és költöztető nélkül nem feltétlenül tehetjük meg, hogy többször forduljunk. Ha példának okáért Münchenből költözne Budapestre, vagy éppenséggel egy vidéki magyar városból költözne külföldre, jobb, ha másra összpontosít, és a fuvarozást, bútormozgatást másra bízza.

Villámfuvar

A név kötelez. A költözés – akár Budapesten, akár Budapestről, akár Budapestre – nem kell, hogy hosszú hetekig vagy hónapokig elnyúló dolog legyen. Ennek vannak ennél sokkal hatékonyabb módjai is. Mintegy kétszáz korábbi megbízásunkkal, 96%-os elégedettséggel mondhatjuk, hogy a Villámfuvarral gyorsan és szakszerűen lehetséges a költözés.

A költöztetésen kívül bútorszállítást, nemzetközi költöztetést, fuvarozást, áruszállítást is ránk bízhat, sőt, a bútorok szét-és összeszerelését is. Ezutóbbi különös jelentőséggel bír, hiszen nem minden bútort lehetséges kiemelni az ajtókon méretei miatt. Ráadásul könnyen megeshet, hogy egy alapvetően szétszerelés nem igénylő bútor a szállítás során imbolyogna vagy instabil lehetne. Ilyen esetekben a Villámfuvar kollégái megkezdik a bútorok szétszerelését, szakszerű védelmét, átköltöztetését, majd ismételten összeszerelik azokat.

Nem minden esetben van szó egy komplex átköltözésről. Előfordul, hogy csak egyetlen dolgot szeretnénk átszállítani valahova, ilyenkor ajánljuk a tehertaxi szolgáltatásunkat, ami kifejezetten kismennyiségű tárgyra vonatkozik, és természetesen bútorok szét -és összeszerelésére ugyanúgy lehetőség van.

Egy szó, mint száz, a Villámfuvarral gyorsan és precízen lehet költözni Budapesten belül, Budapestről vidékre, vidékről Budapestre, Magyarországról külföldre vagy külföldről Magyarországra.

Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy ajánlatot kér e-mailben, űrlapon vagy telefonon. Ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot, megbeszéljük a részleteket és már várhatja is a költöztető autót.

Budapestről

Tudtad?

Budapest Magyarország fővárosa és legnépesebb városa. Az Európai Unió kilencedik legnagyobb városa a városhatáron belüli lakosságszám alapján, és a második legnagyobb város a Duna-parton; a város becsült lakossága 1 752 286 fő, területe mintegy 525 négyzetkilométer. Budapest, amely város és megye is egyben, a budapesti nagyvárosi térség központját képezi, amelynek területe 7 626 négyzetkilométer, lakossága pedig 3 303 786 fő, ami Magyarország lakosságának 33%-át teszi ki.

Budapest történelme

Budapest története akkor kezdődött, amikor egy korai kelta település átalakult Aquincum római várossá, Alsó-Pannónia fővárosává. A magyarok a 9. század végén érkeztek a területre, de a mongolok 1241-42-ben kifosztották a területet. Az újjáalakult Buda a 15. századra a reneszánsz humanista kultúra egyik központjává vált. Az 1526-os mohácsi csatát közel 150 éves oszmán uralom követte. Buda 1686-os visszafoglalása után a térség új virágkorba lépett, Pest-Buda 1873. november 17-én Buda, Óbuda és Pest egyesülése után világvárossá vált, az új főváros pedig a “Budapest” nevet kapta. Budapest lett az 1918-ban, az I. világháborút követően felbomló nagyhatalom, az Osztrák-Magyar Monarchia társfővárosa is. A város volt az 1848-as magyar forradalom, az 1945-ös budapesti csata, valamint az 1956-os magyar forradalom gyújtópontja.

Budapest egy Beta + globális város, amelynek erősségei a kereskedelem, a pénzügyek, a média, a művészet, a divat, a kutatás, a technológia, az oktatás és a szórakoztatás. Magyarország pénzügyi központja, 2014-ben Európa második leggyorsabban fejlődő városi gazdaságának rangsorolták. Budapesten található az Európai Innovációs és Technológiai Intézet, az Európai Rendőrakadémia és a Kínai Befektetéstámogató Ügynökség első külföldi irodája. Több mint 40 főiskola és egyetem található Budapesten, köztük az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Corvinus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Állatorvostudományi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A város 1896-ban megnyitott metróhálózata, a budapesti metró 1,27 millió, a budapesti villamoshálózat pedig napi 1,08 millió utast szolgál ki.

Budapest Duna-parti központi területe az UNESCO Világörökség része, ahol számos figyelemre méltó klasszikus építészeti emlék található, köztük a magyar Parlament és a Budai Vár. A városban mintegy 80 geotermikus forrás, a legnagyobb termálvizes barlangrendszer, a második legnagyobb zsinagóga és a világ harmadik legnagyobb Parlament épülete is található. Budapest évente mintegy 12 millió nemzetközi turistát vonz, így rendkívül népszerű úti cél Európában. A Big7Media által összeállított Legjobb európai úti célok 2020-as listájának élén is áll. A Which? hasonló felmérésében Budapest a harmadik legjobb európai városnak számít.

Budapest építészete

Budapest építészetileg figyelemre méltó épületek sokféle stílusban és különböző korszakokból származnak, az ókori római kori Aquincum várostól Óbudán (III. kerület), amely Kr. u. 89 körül épült, a legmodernebb Művészetek Palotájáig, a kortárs művészeti múzeumig és koncertteremig.

Budapesten a legtöbb épület viszonylag alacsony: a 2010-es évek elején mintegy 100 épület volt 45 méternél magasabb. A magas épületek számát az építési jogszabályok tartják alacsonyan, amelyek célja a történelmi városkép megőrzése és a világörökségi követelmények teljesítése. A magas épületek tervezésére, engedélyezésére és építésére szigorú szabályok vonatkoznak, ezért a belváros nagy részén nincsenek magas épületek. Egyes tervezők a felhőkarcolók építésére vonatkozó szabályok enyhítését szeretnék, és felmerült a felhőkarcolók építésének lehetősége a város történelmi magján kívül.

Az építészeti stílusok időrendi sorrendjében Budapest a teljes idővonalon képviselteti magát, kezdve az ókori építészetet képviselő római kori Aquincum városával.

A következő meghatározó stílus a budapesti gótikus építészet. A kevés fennmaradt gótikus épület a Várnegyedben található. Figyelemre méltó épületek a sz. Országház utca 18., 20. és 22. szám alatti épületek, amelyek a 14. századból származnak, valamint az Úri utca 31. szám alatti épület, amelynek gótikus homlokzata a 15. századból származik. További gótikus jegyeket mutató épületek a 12. században épült Belvárosi plébániatemplom és a 15. században elkészült Mária Magdolna-templom. A legjellegzetesebb gótikus stílusú épületek valójában neogótikusak, mint a legismertebb budapesti nevezetességek, a magyar Parlament épülete és a Mátyás-templom, ahol az eredeti anyag nagy részét felhasználták (eredetileg román stílusban épült 1015-ben).

Az emberi építészet történetének következő fejezete a reneszánsz építészet. Az egyik legkorábbi hely, ahol a reneszánsz építészeti stílus hatása érvényesült, Magyarország és különösen Budapest volt. A stílus Corvin Mátyás király és Nápolyi Beatrice 1476-ban kötött házassága után jelent meg. Az új királynővel sok olasz művész, mesterember és kőműves érkezett Budára. Ma már sok eredeti reneszánsz épület eltűnt Buda változatos történelme során, de Budapest még mindig gazdag reneszánsz és neoreneszánsz épületekben, mint például a híres Magyar Állami Operaház, a Szent István-bazilika és a Magyar Tudományos Akadémia.

A török megszállás (1541-1686) alatt Budapesten virágzott az iszlám kultúra, több mecset és fürdő épült a városban. Ezek nagyszerű példái voltak az oszmán építészetnek, amelyre a világ minden tájáról érkező muszlimok hatottak, beleértve a török, iráni, arab és nagyobb mértékben a bizánci építészetet, valamint az iszlám hagyományokat. Miután a Szent Liga elfoglalta Budapestet, a mecsetek többségét templomokra cserélték, a minaretekből pedig harangtornyokat és katedrálisok tornyait alakították ki. Budapest jellegzetes lejtésű központi tere egy időben nyüzsgő keleti bazárrá vált, amelyet “a Jemenbe és Indiába tartó tevekaravánok csattogása töltött meg”. Budapest egyébként azon kevés helyek egyike a világon, ahol működőképes, eredeti, 16. századi török fürdőházak találhatók, mint például a Rudas fürdő vagy a Király fürdő. Budapesten található a legészakibb hely, ahol a befolyásos iszlám török szúfi dervis, Gül Baba sírja található. Úgy tűnik, hogy a Magyarországon összefutó különböző kultúrák jól összeolvadnak egymással, mintha mindezek a különböző kultúrák és építészeti stílusok a magyarországi kulturális keveredés sajátos módján emésztődnének össze. A város öntudatosságának egyik előzménye a város főterének felső szakasza, amelyet Széchenyinek neveztek el. Amikor a törökök a városba érkeztek, mecseteket építettek ide, amit agresszívan gótikus Szent Bertalan-templom váltott fel. Az egykori iszlám épület mecset alapjának újrahasznosítása és gótikus templommá való átépítése, de az iszlám stílusú építészet fölött jellemzően iszlám építészet még mindig látható. Az indoklás hivatalos megnevezése a spolia. A mecsetet Gazi Kassim pasa dzsámijának nevezték, a dzsámi pedig arabul mecsetet jelent. Miután a törököket és a muszlimokat kiűzték és lemészárolták Budapestről, a helyszínt keresztények foglalták el újra, és templommá reformálták, a Belvárosi Plébániatemplommá (Budapest). A minaretet és a török bejáratot eltávolították. Az építészet formája az egyetlen utalás az egzotikus múltra – “két megmaradt, Mekkára néző imafülke és egy ökumenikus szimbólum a kupolája tetején: egy török félhold fölé emelkedő kereszt”.

1686 után a barokk építészet a 17. századtól a 18. századig a katolikus országokban a művészet uralkodó stílusa volt. Budapesten számos barokk stílusú épület található, és a barokk stílusú építészet egyik legszebb fennmaradt példája a Batthyhány téri Szent Anna-templom. Budapest érdekes része a kevésbé turisztikus Óbuda, amelynek főterén szintén található néhány szépen megőrzött, barokk homlokzatú történelmi épület. A Várnegyed szintén érdemes felkeresni, ahol a legismertebb nevezetesség a Budai Királyi Palota és számos más épület is barokk stílusban épült.

A klasszicista építészet és a neoklasszicista építészet következik az időrendben. Budapestnek nem egy, hanem két építésze is volt, akik a klasszicista stílus mesterei voltak. Pollack Mihály (1773-1855) és Hild József (1789-1867), sok szép klasszicista stílusú épületet építettek a városban. A legjobb példák közé tartozik a Magyar Nemzeti Múzeum, a Budavári Evangélikus Templom (mindkettőt Pollack tervezte) és a magyar köztársasági elnök székhelye, a Sándor-palota. Budapest legikonikusabb és legismertebb klasszicista stílusú látványossága a Széchenyi Lánchíd. Budapest két legszebb romantikus építészeti stílusú épülete a Dohány utcai Nagy Zsinagóga és a Duna sétányon álló Vigadó hangversenyterem, mindkettőt Feszl Frigyes építész (1821-1884) tervezte. Egy másik említésre méltó építmény a budapesti Nyugati pályaudvar, amelyet August de Serres tervezett és a párizsi Eiffel Társaság épített 1877-ben.

A szecesszió Budapesten az 1896-ban és környékén rendezett, a magyar millenniumi ünnepségekhez kapcsolódó kiállítások révén jött divatba. A magyarországi szecesszió (magyarul Szecesszió) több építészeti stílus keveréke, a magyarországi sajátosságokat előtérbe helyezve. A szecesszió egyik vezető építészét, Lechner Ödönt (1845-1914) az indiai és szíriai építészet, valamint a hagyományos magyar díszítő minták inspirálták. Egyik legszebb budapesti épülete az Iparművészeti Múzeum. A budapesti szecesszió további példái a Lánchíd előtti Gresham-palota, a Hotel Gellért, a Liszt Ferenc Zeneakadémia vagy a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A 20. század második felében, a kommunista rendszer alatt, más kelet-európai országokhoz hasonlóan, a panelházak építése is megkezdődött. A 21. században Budapest új kihívásokkal néz szembe építészetét illetően. A mai világvárosok között egyértelműen a magasházak felé irányuló nyomás érvényesül, de Budapest egyedi városképének és nagyon változatos építészetének megőrzése a zöldterületekkel együtt egyensúlyozásra kényszeríti Budapestet. A kortárs építészet széles mozgástérrel rendelkezik a városban. A közterületek komoly beruházásokat vonzanak az üzleti élet és a kormányzat részéről is, így a város teljesen új (vagy felújított és átalakított) terekkel, parkokkal és műemlékekkel gazdagodott, például a város központi Kossuth Lajos tér, a Deák Ferenc tér és a Szabadság tér. Az elmúlt évtizedben számos műemlék épült Budapesten, többek között a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája, a Rákóczi híd, a Megyeri híd, a Budapest Airport Sky Court, valamint több millió négyzetméternyi új irodaház és lakás. De még mindig nagy lehetőségek vannak az ingatlanfejlesztésben a városban.

Budapest gazdasága

Budapest jelentős gazdasági központ, a Globalization and World Cities Research Network tanulmánya szerint Beta+ világvárosnak minősül, és a második leggyorsabban fejlődő városi gazdaság Európában, mivel 2014-ben a városban az egy főre jutó GDP 2,4 százalékkal, a foglalkoztatás pedig 4,7 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Országos szinten Budapest Magyarország prímásvárosa az üzleti és gazdasági élet tekintetében, a nemzeti jövedelem 39 százalékát adja, a város bruttó nagyvárosi terméke 2015-ben meghaladta a 100 milliárd dollárt, ezzel az Európai Unió egyik legnagyobb regionális gazdasága. Az Eurostat adatai szerint az egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson számolva Budapesten az uniós átlag 147%-a, ami 37 632 eurót jelent fejenként. Budapest a PricewaterhouseCoopers által mért GDP-arányos GDP-vel a világ 100 legjobb teljesítményt nyújtó városa között is szerepel. A város a világ 52. legfontosabb üzleti központja a Worldwide Centres of Commerce Index szerint, megelőzve Pekinget, São Paulót vagy Sencsent, és a MasterCard Emerging Markets Index szerint a 3. helyen áll (65 városból). A város a 48. helyen áll a UBS A világ legdrágább és leggazdagabb városai listáján, olyan városok előtt, mint Prága, Sanghaj, Kuala Lumpur vagy Buenos Aires. Az EIU globális városi versenyképességi rangsorában Budapest többek között Tel-Aviv, Lisszabon, Moszkva és Johannesburg előtt áll.

A város a bank- és pénzügyek, az ingatlanügyek, a kiskereskedelem, a kereskedelem, a közlekedés, a turizmus, az új média, valamint a hagyományos média, a reklám, a jogi szolgáltatások, a könyvelés, a biztosítás, a divat és a művészetek egyik legfontosabb központja Magyarországon és a régióban. Budapest nemcsak szinte valamennyi hazai intézménynek és kormányzati szervnek ad otthont, hanem számos hazai és nemzetközi vállalatnak is. 2014-ben 395.804 céget jegyeztek be a városban, amelyek többsége Budapest központi üzleti negyedében, az V. és XIII. kerületben székel. A város (és az ország) kiskereskedelmi piaca is a belvárosban koncentrálódik, többek között Közép- és Kelet-Európa két legnagyobb bevásárlóközpontja, a 186.000 négyzetméteres WestEnd City Center és a 180.000 négyzetméteres Arena Plaza révén.

Budapest technológiai és start-up központként figyelemre méltó innovációs képességekkel rendelkezik. Számos start-up cég székhelye és vállalkozásának kezdete a városban található, a legismertebb példák közé tartozik a Prezi, a LogMeIn vagy az NNG. Budapest a közép- és kelet-európai városok közül a legmagasabb helyen szerepel az Innovációs városok Top 100 indexen. A város innovációs és kutatási potenciálját jól jelzi az is, hogy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet is Budapestet választotta székhelyéül, csakúgy, mint az ENSZ, amelynek közép-európai regionális képviseletének irodája a városban található, és hét ország ENSZ-műveleteiért felelős. A város kutatási tevékenységének globális aspektusát mutatja továbbá az Európai Kínai Kutatóintézetnek a városban történő létrehozása. További fontos ágazatok közé tartoznak a természettudományos kutatások, az informatikai és orvosi kutatások, a nonprofit intézmények és az egyetemek. Budapest vezető üzleti iskolái és egyetemei, a Budapest Business School, a CEU Business School és a Budapesti Corvinus Egyetem a közgazdasági, pénzügyi és menedzsment szakok egész sorát kínálja angol, francia, német és magyar nyelven. A munkanélküliségi ráta Magyarországon belül messze Budapesten a legalacsonyabb, 2,7%, a sok ezer foglalkoztatott külföldi állampolgár mellett.

Budapest a világ 25 leglátogatottabb városa között van, a város évente több mint 4,4 millió nemzetközi látogatót fogad, ezért a hagyományos és a kongresszusi turizmus is említést érdemel, nagyban hozzájárul a város gazdaságához. Mivel a főváros számos kongresszusi központnak és a szállodák teljes választéka mellett több ezer étteremnek, bárnak, kávéháznak és bulihelynek ad otthont. Az éttermek kínálatában a legmagasabb színvonalú, Michelin-csillagos éttermek, mint az Onyx, a Costes, a Tanti vagy a Borkonyha is megtalálhatók. A város az EIU 2010-es életminőségi indexén Közép- és Kelet-Európa legélhetőbb városaként szerepelt.

A Budapesti Értéktőzsde, a Magyarországon és Közép- és Kelet-Európában nyilvánosan kínált értékpapírok kulcsfontosságú intézménye Budapest központi üzleti központjában, a Szabadság téren található. A BÉT egyéb értékpapírokkal, például államkötvényekkel és származtatott ügyletekkel, például részvényopciókkal is kereskedik. A BÉT-en jegyzik a budapesti székhelyű magyar multinacionális nagyvállalatokat, például a Fortune Global 500 céget, a MOL Csoportot, az OTP Bankot, az FHB Bankot, a Richter Gedeont, a Magyar Telekomot, a CIG Pannoniát, a Zwack Unicumot és még sok mást. Ma már szinte minden iparág megtalálható Budapesten, nincs különösebben speciális iparág a város gazdaságában, de a város pénzügyi központ szerepe erős, közel 40 nagybank van jelen a városban, olyanok is, mint a Bank of China, a KDB Bank és a régióban egyedülálló Hanwha Bank.

Szintén támogatják Budapest pénzügyi iparát a nemzetközi bankok és pénzügyi szolgáltatók cégei, mint például a Citigroup, Morgan Stanley, GE Capital, Deutsche Bank, Sberbank, ING Group, Allianz, KBC Group, UniCredit és MSCI többek között. Egy másik különösen erős iparág a fővárosban a biotechnológia és a gyógyszeripar, ezek szintén hagyományosan erősek Budapesten, a hazai vállalatokon keresztül, mint az Egis, a Richter Gedeon, a Chinoin és a nemzetközi biotechnológiai vállalatokon keresztül, mint a Pfizer, Teva, Novartis, Sanofi, akiknek itt is van K+F és gyártási részlegük. További high-tech iparágak, mint a szoftverfejlesztés, mérnöki tevékenység is jelentős, a Nokia, Ericcson, Bosch, Microsoft, IBM több ezer mérnököt foglalkoztat a városban kutatás-fejlesztésben. A játéktervezés is erősen képviselteti magát a hazai Digital Reality, a Black Hole és a Crytek vagy a Gameloft stúdiójának székhelye révén. A fentieken túl olyan globális cégek regionális központjai is vannak, mint az Alcoa, General Motors, General Electric, ExxonMobil, BP, BT, Flextronics, Panasonic, Huawei, Knorr-Bremse, Liberty Global, Tata Consultancy, Aegon, WizzAir, TriGránit, MVM Group, Graphisoft, van bázisa a Nissan CEE, Volvo, Saab, Ford, többek között, de nem kizárólag.